Tuinberegening

Beregeningsinstallatie: Green Star hoveniers zal u deskundig adviseren over het aanleggen van een eventuele beregeningsinstallatie in uw tuin. Het zelf watergeven van de beplanting en/of het gazon is een tijdrovende bezigheid. Tijdens droge zomers, tijdens de vakantie periode of als uw tuin net is aangelegd biedt een beregeningsinstallatie uitkomst. Het slepen met tuinslangen wordt overbodig en u kunt water besparen door effectiever water te geven met een beregeningsinstallatie.

 

Een beregeningsinstallatie kan worden aangesloten op de buitenkraan. De hoeveelheid druk op uw kraan bepaalt hoeveel groepen met sproeiers u nodig heeft in uw tuin. Wanneer u op vakantie gaat, zal de beregeningscomputer het water geven sturen. U heeft hier dan geen omkijken meer naar. Natuurlijk kan de computer ook zo worden ingesteld dat uw tuin in de warme periode van het jaar automatisch water krijgt of wanneer het veel regent er geen water wordt gegeven.

 

Het beregeningsysteem wordt opgebouwd met vorstvrij materiaal. Het bestaat uit pop-up sproeiers voor in het gazon die door de waterdruk omhoog komen en nevelsproeiers, die op de hoogte van de beplanting in de borders kunnen worden opgesteld. Het systeem is eventueel uit te breiden met potdruppelaars. Deze druppellaars zijn geschikt voor de eenjarige beplanting of beplanting in potten en plantenbakken. Langs hagen en rozenborders worden druppelleidingen gebruikt, die boven de grond blijven liggen.

 

Een andere mogelijkheid voor watervoorziening is het boren van een bron. In een aantal gemeenten is een vergunning hiervoor noodzakelijk. Het gebruik van water is hierdoor kosteloos en onbeperkt. Het aanleggen van de installatie is wel complexer en kostbaarder. Op den duur zult u dit echter terug verdienen. Een ander aspect is de eventuele aanwezigheid van ijzer in het grondwater. Het water kleurt dan bruin en moet, voor dit gebruikt kan worden, eerst worden gefilterd. Het water van de bron kunt u ook eventueel gebruiken voor het wassen van uw auto en / of voor binnenshuis.

 

Wanneer de tuin nog moet worden aangelegd kunnen de slangen tijdens het grondwerk worden ingegraven. Deze werkzaamheden zijn dan eenvoudiger toe te passen dan wanneer deze leidingen in een bestaande situatie moeten worden ingegraven. Het aanleggen van een beregeningsinstallatie is goedkoper in een nieuwe situatie en wordt dan ook vaak direct tijdens de aanleg meegenomen.


Neem vrijblijvend contact met ons op