Ontwerp

Onze werkwijze: Een tuinontwerp begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek en een bezoek aan uw tuin. Uw wensen en mogelijkheden worden besproken. Hierdoor ontstaat een globaal plan, dat als basis dient voor het ontwerp. Ook uw voorkeur voor de kleursamenstelling wordt besproken en later vertaald in een beplantingsplan. Na het gesprek bepaalt u of u een ontwerp op schaal wilt laten maken. Dit ontwerp is kosteloos, wanneer u de tuin door Green Star Hoveniers laat aanleggen!

 

De besproken ideeën worden vorm gegeven in een concreet ontwerp op schaal. Een ontwerp op schaal is belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van de grootte van uw tuin en het maken van de begroting.

 

Wij kijken ook naar gebruiks-, kind-, onderhoudsvriendelijkheid, ruimtelijkheid, dieptewerking, (a)symmetrie, etc. Green Star Hoveniers kan door zijn expertise en jarenlange ervaring u deskundig adviseren.

 

Bij het ontwerpen van een tuin zijn een aantal uitgangspunten van belang om een goede basis te vormen.

 

Zon:
De situering van zonsopkomst en/of –ondergang is o.a. van belang bij het bepalen van de plaats van uw terras(sen).

Juiste oriëntatie en materiaalkeuze:
Uw tuin is een verlengstuk van uw huis. Harmonie is belangrijk. Klik op deze link voor voorbeelden van bestratingsmaterialen. Vanzelfsprekend begeleiden wij u door het ruime aanbod en adviseren wij u bij het maken van een keuze.

 

Erfafscheiding:
Afhankelijk van de privacy, die u verlangt in uw tuin, kunnen er natuurlijke (hagen of schuttingen) of kunstmatige erfafscheidingen toegepast worden.

 

Stijl van beplanting:
U heeft de keuze uit verschillende stijlen zoals romantisch, klassiek, modern, Frans, Engels, etc. Uw voorkeur voor bloei – en bladkleuren en / of vruchten is ook belangrijk. Ook heeft de keuze van beplanting invloed op de intensiteit van het onderhoud.

Gazon:
Dit geeft ruimtewerking aan uw tuin en kan ook van belang zijn om een speelgedeelte te creëren voor uw kinderen. U kunt natuurlijk ook voorkeur hebben voor een combinatie van bestrating en borders.

 

Beregeningsinstallatie en het slaan van een eigen waterbron:
Zeker de overweging waard bij een nieuwe aanleg. Meer over beregeningsinstallaties klik op deze link.

 

Bouwelementen:
Bouwelementen als zwembaden, speeltoestellen, schuurtjes, vijvers, metselwerk etc. kunnen ook deel uitmaken van uw tuin.

 

Meubels, verlichting en decoratie:
Het is van belang om met het ontwerp rekening te houden met de mogelijkheid om de tuininrichting aan te vullen met meubilair, verlichting en decoratie van diverse hoogwaardige merken.

 

Bedenk wat u wilt uitgeven voor de aanleg van uw tuin en stem uw wensen hier zoveel mogelijk op af. De aanleg van uw tuin is eventueel te financieren. De rente is geheel aftrekbaar van de belasting. Bij een goed aangelegde tuin zal de investering de waarde van uw woning positief beïnvloeden.

 

Tijdens een tweede afspraak wordt het ontwerp en de offerte gepresenteerd. De beplanting wordt uitgelegd en aan de hand van voorbeelden u getoond. Eventuele wijzigingen kunnen hierna nog worden doorgevoerd. De periode van uitvoering wordt in overleg met u gepland. Natuurlijk staan wij garant voor goed geregelde nazorg en garantie.

Neem vrijblijvend contact met ons op