Boomverzorging

Hogere bomen moeten één keer per vijf jaar gecontroleerd vanwege de veiligheid. De veiligheid blijft gewaarborgd, wanneer een deskundige de boom professioneel snoeit. Het onderhoud aan bomen kan verder bestaan uit het verwijderen van dood hout en/of het snoeien van de kroon voor meer licht in uw tuin.

 

U, als eigenaar van de boom, heeft ook zorgplicht. Dit houdt in dat u bij achterstallig onderhoud aan de boom aansprakelijk kan worden gesteld voor de eventuele ontstane schade. Door uw boom te laten snoeien volgens VTA (Visual Tree Assessor) richtlijnen voldoet u aan de zorgplicht.

 

Het snoeien van hoge bomen is specialistisch werk. Met behulp van het daarvoor bestemde klimgereedschap wordt de boom op grote hoogte op een veilige manier gesnoeid. Zware takken worden met behulp van touwen uit de boom getakeld.

 

Wanneer u ervoor kiest om een boom helemaal weg te laten halen, zal er worden gekeken of dit zonder kapvergunning (omgevingsvergunning) mogelijk is. Wanneer er op dezelfde plaats nieuwe beplanting moet worden geplant, kan de stobbe weg gefreesd worden.

 

Het stamhout is vaak geschikt voor uw openhaard en kan in passende stukken worden gezaagd voor uw houtopslag.

Neem vrijblijvend contact met ons op